Aubia

Aubia

1. Geschiedenis

AUBIA werd opgericht in 1980 te Brussel onder de naam VAN HEUVERSWYN FILS NV. Bij de start bestond de activiteit hoofdzakelijk uit het samenstellen en de verkoop van drukverhoging en beregeningsmateriaal voor de landbouw.

Marc Van Heuverswyn start in 1987 en realiseert een omzetcijfer van 250.000 €, hij wordt daarna bijgestaan door zijn broer Etienne. Ze nemen de aandelen over in 1989.

In 1994 wordt de naam aangepast in "NV AUBIA" die de naam een commerciëler aspect geeft. De naam en het logo worden gedeponeerd in de Benelux.

Gezien de snelle groei verhuist de firma  AUBIA hetzelfde jaar in de zoning van Ghislenghien, gelegen in de omgeving van Aat. De ligging werd gekozen in functie van de bereikbaarheid Brussel / Vlaanderen, gelegen in een industriezone langs de autosnelweg (Brussel-Doornik-Lille) die een snelle verbinding geeft naar gelijk welke regio. Het gebouw bestaat uit 1500 m2 maar wordt al snel uitgebreid met 800 m2 om te beantwoorden aan de groei van het bedrijf.

Een 2e bedrijf onder de naam « WellPumps » wordt opgestart in 1995 te Courcelles, gespecialiseerd in de fabricage van onderwaterpompen in roestvrijstaal. Nu gesituëerd te Fleurus, is een groot deel van de  productie van onderwaterpompen, 3" tot 10" in roestvrijstaal bestemd voor export.

2. Aubia in 2016.

Het bedrijf werkt momenteel met 13 personeelsleden.  

Sedert 2 jaar ontwikkelt Aubia zijn eigen gamma professionnele koudwaterpompen, hydrofoorgroepen en regenwaterrecuperatie systemen samengesteld in Belgie (Ghislenghien). Deze produkten worden enkel verdeeld via professionele wegen: groothandelaars, verdelers of gespecialisseerde installateurs. Er wordt niet rechtstreeks verdeeld aan particulieren, niet via grootwarenhuizen of via bouwmarkten.  

Aubia beschikt over een uitgebreide stock pompen (meer dan 3000 stuks « koud water pompen») en wisselstukken, die een levering of herstelling op korte termijn naar de klant toelaat.

De belangrijkste markten waar ons bedrijf actief is:

Koud water pompen: Onze belangrijkste markt omvat pompen, drukverhogingsgroepen, dompelpompen en waterrecuperatiegroepen Aubia, aangevuld met onderwaterpompen WellPumps en pompen van het merk Lowara-Xylem voor industriële toepassingen. Aubia verdeelt alsook gelijklopende produkten waaronder de ketels Amtrol of WellMate.

Warm water pompen:  Aubia verdeelt een gamma circulatiepompen Xylem-Lowara, voornamelijk circulators Ecocirc met balmotor

Beregening: (tuinen, sportterreinen). Aubia vertegenwoordigt het amerikaans merk Hunter sedert meer dan 20 jaar. 

Zwembaden:  Aubia markeert zich als specialist in deze pompen en toebehoren filters zwembaden. Ons sterk punt is vooral onze snelle dienst na verkoop, belangrijk wanneer we weten dat het seizoen "zwembaden " sterk gelimiteerd is, deze tijd in de Benelux. Wij stellen filtratiegroepen samen en bieden u alsook warmtepompen aan uitsluitend bedoeld voor zwembaden.

Ontwikkelingshulp:  Aubia heeft een gamma pompen en toebehoren om water te verdelen voor ontwikkelingshulp. Dit gamma is verdeeld via NGO.

3. Ontwikkeling

Aubia ontwikkelt intern regelmatig produkten of oplossingen voor klanten. Sommige stukken of toebehoren worden behandeld door een onderaannemer in het buitenland, andere produkten die meer kennis vereisen worden lokaal behandeld (injectie onderdelen). Nieuwe producten die werden opgenomen en die volledig op punt staan zijn onze regenwaterrecuperatiesystemen « AUBIA RAIN SYSTEM » of een drainage geheel, met één of 2 pompen klaar voor gebruik. Deze systemen houden rekening met de ervaring en de noden van de installateur in zijn domein: betrouwbaar, eenvoudig te installeren, gemakkelijk te herstellen ... Alsook beschikbaar indien nodig met frequentiesturing. Aubia en z'n zusterbedrijf Wellpumps ontwikkelen momenteel nieuwe producten en toebehoren met als doel het energieverbruik te verminderen.

Aubia hoopt zich alsook op de franse markt le lanceren eind 2016.

4. Divers

Kwaliteiten waaronder wij ons van andere merken op de markt kunnen onderscheiden:

 • Een compleet gamma van produkten, pompen, ketels, toebehoren, …
 • Een uitgebreide stock die toelaat in korte termijn uit te leveren.
 • Gekwalificeerd personeel, die over een goede productkennis beschikt. De meerderheid van het personeel is tweetalig fr/nl.
 • Verschillende testbanken waarvan één volledig geinformatiseerd is, die toelaat om pompen te testen tot 37 kW, 140 m3 – 40 bar, elektrische motoren, zekeringen, multi-tension en fréquentiesturing.
 • Flexibiliteit en een werking eigen aan z'n organisatie.
 • Een reputatie van kwaliteits produkten en diensten in z'n domein van pompen en beregening zowel bij leveranciers als klanten.
 • Wetende dat wij beschikken over een gamma van produkten Aubia uitgebreid met andere merken van pompen en toebehoren
 • WELLPUMPS (zusterbedrijf)
 • XYLEM-LOWARA, warm water pompen, circulatiepompen, industriële pompen
 • AMTROL (hydrofoor ketels WELL-X-TROL)
 • WELLMATE (hydrofoor ketels)
 • HUNTER, beregeningsmateriaal