Warmtepompen

Aubia warmtepompen

De warmtepompen AUBIA maken het mogelijk om zwembaden te verwarmen door het gebruiken van energie uit de buitenlucht. In optimale omstandigheden kunnen de pompen 5 maal het energieverbruik terugbrengen, wat wil zeggen dat bij verbruik van 1 kW de pomp 5 kW teruggeeft. Het rendement hangt af van externe factoren zoals de buitentemperatuur, de vochtigheidsgraad... bij koud weer zal het rendement verminderen en het verlies van de warmte in het zwembad zal hierdoor tot bijna niets worden herleid. Het is dus belangrijk dat het zwembad en de leidingen goed worden geïsoleerd. De warmte pompen AUBIA zijn eenvoudig te gebruiken en te installeren, ze worden geplaatst op de persleiding van de pomp, een temperatuur flow-sensor verzekerd automatisch de werking. Het koelgas R 410a die wordt gebruikt respecteerd het milieu. De COP van de pompen is hoger dan 5°C vanaf een buitentemperatuur van 19°C. De pompen kunnen werken vanaf -5°C (werking vanaf 10°C wordt aangeraden voor een voldoende rendement).

Warmtepompen VS

De warmtepompen AUBIA VS zijn bestemd om zwembaden tot 50 m³ te verwarmen in het seizoen en tussenseizoen. De pomp is beschermd door een gelakt verzinkt beschermingsdeksel. Het digitaal controlepaneel is gebruiksvriendelijk, beschikt over verschillende beschermingen en heeft een automatisch ontdooiingssysteem. De warmtewisselaar uit titanium kan gebruikt worden voor zoutwater, is met dubbel verdeelstuk die de warmte verdeelt. De compressoren zijn van het type rotatief (Hitachi, Toshiba). Elke pomp is getest en beschikt over een controle manometer. 

Warmtepompen VL

De warmtepompen AUBIA VL zijn bestemd om zwembaden tot 120 m³ te verwarmen of te verkoelen in het seizoen en tussenseizoen. De pomp is beschermd door een beschermingsdeksel uit roestvrij staal AISI 304, bestand tegen moeilijke weersomstandigheden en UV, wat niet het geval is met uitvoeringen in plastiek of staal. Het controlepaneel is gebruiksvriendelijk, beschikt over verschillende beschermingen en heeft een automatisch ontdooiingssysteem. De warmtewisselaar uit titanium kan gebruikt worden voor zoutwater, is met dubbel verdeelstuk die de warmte verdeelt. De compressoren zijn van het type rotatief tot het model VL 180 en van het typer Scroll voor het model VL 250 (Panansonic, Sanyou). Elke pomp is hydrolisch getest en beschikt over een controle manometer.

Link naar de cataloog: